RENOVERINGSPLAN for HOFRÅDENS HUS, 2020 - 2024

Med udgangspunkt i vedtægterne for Hofrådens Hus S/I
 1. At gennemføre en fuldstændig restaurering af Hofrådens Hus og sikre, at denne gennemføres med støtte og på baggrund af den størst mulige sagkundskab og ekspertise såvel under projektering som udførelse, således at huset efter endt restaurering fremstår med størst mulig autencitet.

 2. At søge sidebygningen fredet og sikre at denne samt husets haveanlæg restaureres/genskabes i størst muligt omfang.

 3. At sikre, at hele ejendommen efter endt restaurering anvendes til offentlige formål, der er med til at formidle og styrke den mest mulige autentiske oplevelse og formidling af den historiske Hertugby Augustenborg. Offentlige formål kan bl.a være kulturhistoriske udstillinger og arrangementer samt lignende tiltage, til glæde for byens borgere og besøgende og til fremme af turismen.
Delmål
 1. Huset skal være et hus for alle

 2. Huset skal kunne betale for sin egen drift

 3. Huset er indflytningsklart i september 2024, som er året for husets 250 års jubilæum

Andre forhold
 1. Udgangspunktet for renoveringen skal tages i husets tilstand i 1860-erne

 2. Renoveringen skal gennemføres med størst mulig respekt for huset i 1860-erne; men dog således at komforten er op til nutidig standard og energi- og vedligeholdelsesomkostninger er mindst mulige.

 3. Sidebygningen vil først blive renoveret efter at hoved huset er færdigt.

Periode

Aktiviteter Budget / overslag

2020 - 2021

Rengøre og kalke gavle og bagside af huset

25.000 kr.

Planere og så græs i resten af haven 8.000 kr.
Renovering af Hoveddør og Hovedtrappe  
 • Projektbeskrivelse
175.000 kr.
 • Skaffe finansiering via fonde
 • Gennemførelse**
Renovering af Vinduer 440.000 kr.
 • Projektbeskrivelse
 • Skaffe finansiering via fonde
 • Gennemførelse**
Separering af spilde- og overflade vand 75.000 kr.
Renovering indenfor 6 - 8.000.000 kr.
 • Fjerne puds fra alle vægge
 • Projektbeskrivelse*

2022 - 2024

 • Skaffe finansiering af den indvendige renovering via fonde
 • Projektgennemførelse**
Indretning af underetage og lejlighed mod vest 200.000 kr.

*Se beskrivelsen (visionen) af huset anno 2024

**Detailplaner kan laves når finansiering er på plads.

Læs på Facebook
Hofrådens Hus afslører Augustenborg Plakaten tegnet af Lars Tholander.Mandag d.20.november blev Augustenborg plakaten afsløret i Hofrådens Hus i Augustenborg sammen med det frivillige “mandagshold”, der er i fuld gang med at få en del af huset gjort midlertidig brugbart til samlingssted og infosted for Hertugbyen Augustenborg i nærmeste fremtid.Tegneren Lars Tholander har illustreret plakaten smukt med motiverne, fjorden og den grønne Hertugby, slottet og de gamle tjenestehuse.Vi kan takke initiativtageren til plakaten Helge Hansen, Augustenborg, der fik Lars Tholander til at gå i gang med projektet. Ifølge Helge Hansen så mangler vi en “by plakat” til vores smukke gamle bevaringsværdige hertugby.Inspirationen er hentet fra Hertugbyens Bevaringsforening hvis motto er :Augustenborgs fortid er Augustenborgs fremtid.Eller som Søren Kierkegaard sagde, at livet leves forfra og forstås bagfra.Plakatens motiver viser den historiske by Augustenborg som hele Sønderborg Kommune er stolte af, en hertugelig tidslomme som skal bevares og forskønnes ud i fremtiden.Plakaten, signeret, koster 300 kr., måler 50 X 70 cm, blev taget rigtigt godt imod og bestilling sker på SMS 40798080. Afhentningssted efter aftale eller fra d. 3.dec. i Galleri KunstPunkt, Storegade 14, Augustenborg, hvor den årlige Åbne Censurerede Udstilling vises i hele december måned.Foto : Hertugbyens Bevaringsforening.“Mandagsholdet” Hofrådens Hus og Augustenborg plakaten.Helge Hansen og Lars Tholander.Augustenborg Plakaten. ... Læs mereLæs mindre
Læs på Facebook